Synd Om Mig Själv

img

Published 2022-08-04 06:00

”Här har du min kärleksannons, jag ska berätta allt som jag är bra på, men jag är inte bra på nåt, så jag ljuger mest om allt”. Den 9:e september, 2022, släpps Dina Grundbergs debutalbum, en skiva som bjuder på jazzig svensk viskonst med både skruv och finess. De personliga vardagsberättelserna, med finurliga texter står i centrum.

"Det hinner hända väldigt mycket under en vanlig vecka. Allt man måste göra, alla känslolägen som hinner passera innan det är måndag igen. Jag har valt att skriva om det helt vanliga, även det man kanske inte är så stolt över", säger Dina Grundberg.

Sångerna handlar om allt från hur man skriver en kärleksannons när man inte är bra på någonting, till historien om Åke med tandvärk. Hon skriver om söndagsångest och att tycka synd om sig själv, men hon skapar också ljusa och hoppfulla bilder.

Dina Grundberg är uppvuxen i Bohuslän och hittade tidigt sin passion för jazz. Hon tog sina första frilansuppdrag i tonåren och har redan hunnit framträda i ett flertal större sammanhang, bland annat i Sveriges Radio, på Stockholms konserthus och på Stora Teatern i Göteborg. Den svenska jazzscenen har också uppmärksammat hennes musik och texter.

Hon backas upp av en lekfull blåssektion och ett svängigt komp. Tillsammans vandrar de i fotspåren efter profiler som Barbro Hörberg och Hasse & Tage, samtidigt som de skapar morgondagens jazzvisa.

Singeln ”Synd Om Mig Själv” släpps den 19.e augusti. Albumet kommer den 9:e september.

More about Dina Grundberg