Just Go

img

Published 2020-07-30 06:00

Varför skall det gå 7 år innan det kommer något nytt material från Ulrik Arturén undrar Ni? 2013 släpptes EP'n "Watch My Show" på Paraply Records och sedan inget mer.

"Att skapa musik är inget man gör på beställning, inte jag i alla fall. För mig är välmående en viktig del i processen. Det var t.o.m så illa att jag under en period tyckte att musik och teater var det värsta jag visste. Och då är det illa. Riktigt illa. Men som en skänk från ovan kom jag i kontakt med några vänner som fick mig att få tillbaka min glöd. Vilket gjorde att jag började samla in material som har legat och dammat i ett antal år. Och skaparlusten ökade sakta men säkert. Idag är det uppe i 150%, om inte mer", säger Ulrik.

Så nu under sommar och höst 2020 släpper Ulrik 4 stycken alster med en månads mellanrum. Först ut är "Just Go". Skriven av Ulriks gode vän Peter Robsahm. Alla 4 låtar är faktiskt skrivna av honom.

"Herr Robsahms musik passar mig som handsken och jag har fått fritt spelrum att tolka hans musik på mitt sätt. Vilket känns oerhört tacksamt och inspirerande", fortsätter Ulrik.

Medmusikanter på "Just Go" är bl.a. Stephan Burman, gitarr, och Torbjörn Carlsson, b3:a.

"Dessa fantastiska grabbar är till en stor del resultatet av att jag har fått tillbaka min inspiration och glädje till musiken igen. Evigt tacksam".

På gitarr finns också Magnus Zetterqvist som också spelade det mesta på "Watch My Show.

"En galet bra snubbe som jag brukar kalla för 'Min Gitarrist'."

På bas finns Ulriks gamle polare sedan 80-talet, Nalle Påhlsson. Nalle spelade under 80- och 90-talet med praktiskt taget alla svenska storheter inom branschen. I skrivande stund har han just avslutat inspelningarna med bandet Therion, som han lirat med de senaste åren.

Sist men inte minst Morgan Ågren ( Mats & Morgan, Karmakanic, Fläskkvartetten, Dweezil Zappa, Kaipa och många fler) på trummor. Morgan och Nalle lyfter 'kompmackan' till oanade höjder.

Så, 2020. Här är han igen. Ulrik Arturén. Mycket nöje!

More about Ulrik Arturén