Stand Out

img

Published 2021-07-14 06:00

Eiwor Kjellberg är riksspelman från Järvsö och hennes 3:e album "Stand Out" är musik ur Hälsinglands blåaste skogar och djupa tjärnar, tätt mastigt samspel så in i bomben svängigt, dansant svettigt och med en nerv av fin skörhet så nackhåren sakta reser sig. Eiwor Kjellbergs 3:e album med egen musik är ett musikaliskt möte mellan fantastiska musiker som verkligen vågar ta ut svängarna.

I Markus Räsänens arrangemang av "Song For Dacha" tas vi med på en svindlande resa genom Ukraina och i vissa partier riktigt syns de vidsträckta landskapet. I Ian Carrs arrangemang av "Cykelhandlarens Dotter" känns det som vi är på en cykeltur där cykeln till slut får vingar. I Emil Skoghs arr av "Polarpolskan" är attityd ordet. I "Maya & Siggi Brudpolska" glöder den stora kärleken, så otroligt innerligt och med ett magiskt samspel.

Spelkvinna, (riksspelman), kompositör, visionär, pedagog, inspiratör, listan kan göras lång. Eiwor Kjellberg är en av våra mest produktiva traditionsbärare och för många unga en välkänd barnmusiker och folkmusikmamma. Vi bjuds in till berättelser om frihet, vänner och möten. Stråk av sorg, glädje och inte minst reflektioner över en förlorad plomb eller ett möte med en kärvänlig hund. Det handlar om en, i allra högsta grad, samtida och mycket levande folkmusiktradition.

More about Eiwor Kjellberg