Veckans Album

img

Published 2023-11-06 06:00

"Nu finns Borta på Vindens livespelning från Tonkraft 1982 utgivet. Det är möjligt att jag hörde denna inspelning redan då för fyrtio ett år sedan. Men dock ändå en skön och framförallt underhållande genomlyssning av låtarna. En mix av rock som både hyser Factory, och kanske påminner lite om gruppen Motvind eller Fiendens Musik. Det är kanske lite progressiv känsla, men ändå rock som letar sig in i sin egen nisch. Bra är det dock ändå. Således en jättebra utgåva."

- Micheles Kindh / Blaskan -

"Det brokiga Arboga-kollektivet Borta På Vinden fortsätter gräva i arkivet och har den här gången plockat fram en över fyrtio år gammal radiosänd konsert. En knapp halvtimme proggig powerpop fylld av krämiga gitarrer, skadoftande saxofoner och en stor dos lekfullhet."

- Rick Titrö / Facklor & Högafflar -

"Borta På Vinden ger oss Bruset-doftande Bruce Springsteen-gliringar, psyko-filosofiska Gyllene Tider-kommentarer, regn-piskade eposballader, djungelvrål och rysk-klingande Ola & The Janglers-covers. Slut ögonen och förflytta dig till Medborgarhuset i Arboga en svettig kväll i februari 1982."

- Rick Titrö / Hymn -

More about Borta På Vinden