a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Borta På Vinden

Sommaren 2020 släppte Svenska Disco Kyrkan en remix av Arboga-bandet Borta På Vindens gamla single ”Mina Nya Disco Jeans” på albumet ”Borta På Vinden – Svensk Rock, Funk & Ungdomsgårdsdisco 1976-1982” som Andres Lokko genast började rejva om i Svenska Dagbladet. Gruppen fick blodad tand och började släppa sina gamla alster digitalt. Hösten 2021 släpptes så för första gången en CD med gruppens material från tidigt 80-tal.

Samtidigt skrev gruppens allra första gitarrist, Thomas Nordin, en sprillans ny text och skickade över till de övriga medlemmarna för påseende. Gruppens reserv-bassist och dito gitarrist, Anders Liljeborg, gick igång, skrev om texten lite grann, satte musik till Nordins text, spelade in en enkel demo, som han sen skickade till gruppens låtskrivare, sångare och gitarrist, Peter Holmstedt. Nämnde Holmstedt gick igång lika mycket som Liljeborg, började genast frisera texten ytterligare, arrangera om låten för att passa gruppens profil och sound, och kom med synpunkter på produktionen. En helg tidigt i mars träffades Holmstedt och Liljeborg i Studio PGA i Borås, med viss assistans av Andreas Holmstedt, för att färdigställa låten som gick under arbetsnamnet ”Telefonminne”, men som nu fått titeln ”Högt Upp I Molnet”. Classe Persson på CRP mastrade, Petra Holmstedt tog fram en omslagsbild, Mikael Persson sydde ihop omslaget för alla befintliga nedladdnings- och strömningstjänster, och, vips, så var Borta På Vindens första nya låt på 40 år ett faktum.

Release fredagen den 22:a april, 2022, av Paraply Records/Rundare Rekkords, med distribution av Border Music/Red Eye Distribution.

Borta På Vinden är tillbaka igen! De senaste åren har de släppt både digitala och fysiska produkter. Nu är det dags att gå upp på scenen igen. I sommar kommer det första liveframträdandet av bandet på över 40 år. Den historiska händelsen kommer att äga rum på den numera ökända festivalen som går under namnet Robstock. En 2-spårs single släpps strax innan.....

Borta På Vinden

Borta På Vinden

Borta På Vinden

Visit Borta På Vinden's record label
www.paraplyrecords.se/

Borta På Vinden

Borta På Vinden

Borta På Vinden