Surra Malmö

img

Published 2024-07-26 06:00

I slutet på arbetsdagen träffas de på Erik Dahlbergsgatan, halvvägs mellan sina kontor, på väg hem. Inget speciellt med den här gatan, bara ännu en Malmögata. Men återigen, allt med Malmö är speciellt. Så den här platsen, den här gatan är, typ, magisk i sig. "Hon gör mig yr, staden gör mig yr. Surra mig i masten innan jag faller!". Så det här är inte en sång om helvetets portar, masugnar eller döden. Det här är en sång om kärlek, för en kvinna och en stad.

Bandet Gråsten från Malmö har funnits i ett par år. Bandet gjorde sin debut-spelning på den berömda rockklubben Medley i Malmö, i juni 2023. Gråsten har tidigare släppt 3 digitala singlar och 2 videos och har just nu hakat på Paraply Records och Border Music, för kommande och framtida släpp.

Tidigare har bandmedlemmarna spelat med andra band som Bombyces Bryggeri, 8 Bier Ti Min Far, Spurgo, Mutts, bara för att nämna några. Gråstens musik beskrevs en gång av en musikjournalist som, "Atonala surf-slingor, Alannah Myles-liknande doowop-blues, norrländsk banjo-hårdrock och Staffan Hellstrand-doftande falsett-rop. Minimalistisk poesi om helvetets portar, masugnar och död!".

Nya singeln, "Surra Malmö", släpps på alla nedladdnings- och streamingtjänster av Paraply Records med distribution av Border Music och Red Eye Worldwide den 6:e september 2024.

More about Gråsten