Veckans Album

img

Published 2024-06-10 06:00

"'Alla Dina Vänner' är tio historier med olika handlingsförlopp och som är sedda ur låtmakaren och artisten Erik Löfmarcks perspektiv. En fin skiva som låter lyssnaren försjunka sig i sångerna och ändå kunna låta allting närma sig med en blick mot Sverige utanför Stockholms tullar."

- Micheles Kindh / Blaskan -

"Erik Löfmarcks 'Alla Dina Vänner' är en samling underfundiga livsfilosofiska noveller om livet i medelåldern, stagnerade förhållanden och glömda drömmar i nedlagda bruksorter. I stort sett helt på egen hand, med lekfulla synthar, trapvirvlar och några få inhopp av brorsan Calle på pedal steel och slagverk i ett slickt vemod någonstans i närheten av David Urwitz, Uno Svenningsson och Henning Ejnefjäll."

- Rick Titrö / Facklor & Högafflar -

"Erik Löfmarcks barnvisa 'Nu Kommer Det Bajs' har över fem miljoner visningar på YouTube, men det här är nåt helt annat. 'Tid Och Talang', från albumet 'Alla Dina Vänner', är en supersnygg popsång som doftar av allt från David Shutrick till Uje Brandelius."

- Tomas Grip / HiFi & Musik -

"Intellektuellt, nästan kyrkligt berättat, men det är bland de anlagda bränderna, nattskräcken och de förlorade jobben i den patosfyllda samhällsskildringen 'Beredd' det är som allra starkast."

- Rick Titrö / Hymn -

"Igår råkade jag snubbla över nåt på Instagram. Erik Löfmarck och hans eminenta musik. Som en lyckad mix av Magnus Johansson, Love Olzon och Viktor Olsson. Eller som en musikalisk variant av Ernst Billgren. I vilket fall som helst. Grymt bra! Börja med videon 'Tid & Talang' på YouTube. Fortsätt sen med albumet 'Alla Dina Vänner', med låtar som 'Ung I Surahammar' och 'Huset Brinner Ner'. Ni kommer inte att ångra Er!"

- Peter Holmstedt / Rootsyland -

More about Erik Löfmarck