Drömmen om livet

img

Published 2024-02-29 06:00

“Drömmen om livet” är Thomas Blomgrens första album. En sen, men för honom mycket efterlängtad, debut. Albumet innehåller låtar skrivna under 40 år, med influenser från musik som Thomas har lyssnat på under hela sitt liv, som ballader, blues, country, folk, pop, rock och mer. Medverkande på albumet är också flera kända och duktiga musiker, både svenska och internationella, till exempel Elliott Murphy, Olivier Durand, Basse Wickman, Maj-Britt Niklasson och Kettil Medelius.

Thomas Blomgrens intresse för musik har varit en röd tråd genom hela hans liv. Han började skriva låtar i 20-årsåldern, samtidigt som han studerade till ingenjör. Han fortsatte sitt yrkesverksamma liv i byggbranschen, men han spelade fortfarande musik med sina vänner och fortsatte att skriva nya låtar. Det fanns en dröm att en dag spela in och släppa de låtarna, och när Thomas gick i pension för några år sen fick han äntligen möjligheten att förverkliga den drömmen. Resultatet är albumet ”Drömmen om livet”.

Det nya albumet släpps på CD och digitalt den 8:e mars av Paraply Records & Tapes, med distribution av Red Eye Worldwide, men redan nu kan Du lyssna på de två singlarna, "En liten bit av vår tid" och "Motor på vägen", på valfri strömningstjänst.

More about Thomas Blomgren