Vill Du Leka?

img

Published 2023-05-28 06:00

"Vill Du Leka?" är en genomärlig debutresa i hur det är att våga lyssna inåt. Nyckelharpan, beats och sång leder lyssnaren på ett queer äventyr i hur det är att trassla sig ur känslosnåren och blomma ut på andra sidan i en enda stor ickebinär frihet.

Allt började med den lilla frågan "Vill du leka?". En fråga ofta synonym med barndomen och som du nu för tiden sällan frågar dig själv.

2021 ställde sig Fredy Samuel frågan till sig själv för att leta i välmåendet. Svaret blev ett ringande 'ja'! Ett 'ja' som innebar att välja nuet och hitta sätt att undanröja hindren som tyglar leken. Plötsligt insåg de. ”Jag är fast i en känsla, i en identitet, i en livssituation som jag inte vet hur jag ska komma ur”.

”När jag då valde leken och började att leta inåt med ficklampa, oerhört intresserad, kom utvecklingen automatiskt, snabbt som en raket flög jag fram!”.

Meditationen blev Fredy Samuels inre förstärkare som lät känslorna, de inre hinderna ta plats och höras. Efter ett tag så föll ledtråd efter ledtråd ned likt mogna äpplen och det var bara att tacka och ta emot.

Clue, Fredy Clue, kommer just från den känslan, namnet fångades i luften och la sig snabbt till ro.

Musiken på EP'n lika så. Den har funnit sin plats och är nu redo för skivsläpp den 2:a juni 2023.

EP'n släpps hand i hand med det ickebinära folkdräktsprojekt 'Bäckadräkten' som Fredy Samuel är projektledare för. Ett projekt som uppmärksammar och firar det queera och låter det få plats i en binär folktradition och civilsamhälle. EPn spelas live på scen tillsammans med Bäckadräkten och skapar en föreställning om Fredy Samuels personliga resa i sökandet efter en identitet.

More about Fredy Clue