Alla Dina Vänner

img

Published 2024-05-17 06:00

Erik Löfmarck är född 1974 och bosatt i Nora. Han debuterade 1996 med albumet "...Kliver In" och sedan dess har det blivit ett antal album i olika konstellationer. Spännvidden i katalogen är ganska stor. Å ena sidan. 2019 fick Erik stora Dan Andersson-priset för sina album "Vildmark" och "Sånger Från Rolösa Gård" där han sjunger Dan Andersson i nya tonsättningar. Några av dessa fick också ett eget liv då Thorsten Flinck valde att sjunga in dem. Å andra sidan. Eriks barnvisa, "Nu Kommer Det Bajs” har över 5 miljoner visningar på Youtube.

Det nya albumet, "Alla Dina Vänner", smögs ut digitalt den 8:e april, men idag den 17:e maj, på Norges nationaldag, ska alla, överallt, få veta om att den finns.

Närmast hjärtat ligger pop på svenska och Erik är en skicklig berättare. På den klassiska frågan om musiken eller texten kommer först svarar han alltid texten. Nya albumet "Alla Dina Vänner" handlar om livet och kärleken strax före femtio, om det som blev och det som inte blev av, om att förlora sina föräldrar och om vikten av att leva sitt liv som om.....

Till vardags är Erik docent i sociologi och prefekt vid Handelshögskolan, Örebro universitet.

More about Erik Löfmarck