a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Tankeläsaren

Tankeläsaren är den utlämnande och kreativa sidan från Christian Haglund. Tung och mörk rock på svenska där varje ord som sjungs antingen är självupplevt eller menas fullt ut. Genomgående tema är psykisk ohälsa, isolering och det komplexa i att vara människa i en snabbt växlande tillvaro.

När pandemin slog till 2020 befann sig Christian redan på en mörk plats och inte blev hans mående bättre precis. Men smärtan väckte inspiration och nu anländer skiva nummer tre, ”Labyrintens Öga”.
Rent musikaliskt låter Tankeläsarens musik egen och unik, det går dock säkert höra influenser från andra band och artister men helheten har ett eget uttryck.

Christian har inga ambitioner att låta som någon annan, det som influerar honom sker i så fall undermedvetet. Vilket också kan bli svårt att härleda med tanke på den mängd musik han konsumerar: Crooners från 30-talet, singer songwriter, country, soul, pop, rock, punk, synth, hårdrock, dödsmetall, filmmusik, hiphop.

Skiva nummer tre, ”Labyrintens öga”, innehåller 12 spår som visar på en musikalisk bredd och
variation. Christian har alltid varit förtjust i skivor där varje spår verkligen känns som en ny låt. Det har han verkligen försökt skapa i och med ”Labyrintens Öga”. Balladen ”Kameleonten” och den hårdrockigt svängiga stonerdängan ”Den Enkla Vägen” är utmärkta exempel på detta.

All text och musik är skriven av Christian. På skivan sjunger han, spelar bas och gitarr. Med sig har han även Mikael Andersson (Avtonom, The Bjorn) och Stefan Jansson (Zephyra, Omnicidal). Skivan är inspelad, mixad och mastrad av Mikael Andersson på Soundport.