a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Niclas Abrahamsson

Från postpunk i tonåren till Visskolan i Kungälv, in i teatervärlden och frilanslivet som kulturarbetare.
Låtskrivaren, författaren och visartisten Niclas Abrahamsson har under senare år släppt både musik
och två böcker. Den 12:e maj kommer hans första fullängdsalbum, "Låtar I Livets Närhet".

Livet levs på, passerar, upphör, är lugnt och stilla… och sprakar i ett virvlande nu. Från att dela sin pappas sista dagar med sina syskon till att vädra och städa ut efter sina föräldrar, vars egendom ryms i tre små bruna lådor. Liv och egendom som blev till ett album. Niclas nakna sång ger klang åt texternas mörka botten och kläs i ljusa arrangemang och klara influenser av pop, country och blues. Albumet "Låtar I Livets Närhet" skimrar och gungar.

Niclas Abrahamsson är uppvuxen i Lidköping vid Vänern. Där tog han lektioner i klassiskt piano, spelade i postpunkband och var med och byggde upp en alternativ musikscen för unga. Han bor sedan länge i Göteborg och har varit verksam som visartist sedan han gick ut Visskolan 1989. Han har tidigare gett ut singeln "Majornahymnen" 2015 på egen etikett och EP:n "Fyra Sånger" 2017 på Butterfly Road Records.

I december 2022 gick Niclas in i studion tillsammans med producenten och multiinstrumentalisten Johan Ludvig Rask, som också arrangerat musiken, samt flera gästmusiker. Den 12:e maj får vi höra resultatet!

Visit Niclas Abrahamsson's website
www.niclasabrahamsson.se/
Visit Niclas Abrahamsson's record label
www.kakafon.com/