a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Mikael Ramel Band Till Dej

”Hur det började? En ung dam i Småland ringde mig titt som tätt och nästan befallde mig att sätta ihop ett band och komma och konsertera hela min första LP, ’Till Dej’, på festivalen Psykjuntan på Tyrolen i Blädinge utanför Alvesta. Det började 2014 och jag sa först ’nej’! Kände att jag var färdig med de gamla låtarna. Hon var emellertid så ihärdig och envis att jag började vekna så smått. Kände ändå en vånda med allt vad det skulle innebära att sätta ihop ett band, repetera, kanske inte blir bra, osv, osv. Men det blev bra! Riktigt bra! Så det blev ett gig på Tyrolen i juni 2015. Vi fortsatte och är nu inne på femte året och tycker bara att det blivit bättre och roligare. Tack till den unga, småländska damen!” ~ Mikael Ramel

”Därför att jag nått den punkt i livet då min musik spelas av de, för mig, bästa tänkbara musiker, kallar jag bandet The Bäst Band!”

Mikael Ramel, gitarr sång
Kenny Håkansson, gitarr
Mats Öberg, klaviatur, munspel, såg, stämsång
Göran Lagerberg, bas
Benna Sörman, trummor, cajun, sångstämmor

Inspelningarna ägde rum den 12:e april 2019 på Musikens Hus i Göteborg samt den 13: e april 2019 på Skottvångs Grufva i Mariefred.

"Mikael Ramel Band Till Dej : The Bäst Band Lajv 2019" släpps på CD, LP och digitalt av Hemifrån/Paraply Records med distribution av Border Music den 14:e februari 2020.

Visit Mikael Ramel Band Till Dej's website
www.mikaelramel.com
Visit Mikael Ramel Band Till Dej's record label
www.paraplyrecords.se