a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Gibrish

På Gibrish 6:e album, "Mykorrhiza", går bandet in i den norrländska skogen guidad av artificiell intelligens. Med sånger om skogens magi, svamparnas internet och hotet mot den biologiska mångfalden. Sundsvallsbandet rör sig, som alltid, över dom musikaliska gränserna i ett alternativt, skevt blues-, jazz- och rock-landskap.

"Mykorrhiza" inleds med en AI-röst i skogsmiljö om svamparnas magiska kommunikationssystem. En avantgardistisk folkbildningsresa under rotsystemen.

"Det Vi Lämnar Kvar" pumpar suggestivt om bristande ansvar och arvet vi lämnar efter oss till kommande generationer. "Drömmarens Dröm är en cool, rökig jazzballad. En berättelse ur nattens mörka magi. "Tårar Av Terpentin" rullar som en tung, maskinell svensk blues genom ett sorgligt skogslandskap. "Göken" av Allan Edwall avslutar "Mykorrhiza". En eftertänksam, vacker folkvisa om livet.

Gibrish har uppmärksammats och ofta hyllats av musikpressen och kulturredaktörerna. Bland annat förra albumet, "Ådalsbanan" där bandet fick stor uppmärksamhet med låten "Trumpetaren", som handlade om Tore Alespång som med sitt instrument stoppade militärens dödsskjutningar under Ådalen 31.

Gibrish har uppskattats på dom svenska musikscenerna men även internationellt. Bandet har turnerat i både USA, England, Danmark och Finland. Många artiklar, intervjuer och recensioner har publicerats i både svensk och utländsk press.

Gibrish från Sundsvall har rötterna i de mörka skogarna i Medelpad med fötterna i blues, jazz, rock och improvisations-musik. Fredagen den 26:e januari, 2024, släpps bandets 6:e album sedan debuten 2012.

Visit Gibrish's record label
www.paraplyrecords.se